Sydäntautien riskikartoitus analysoi verestä sydäntautien riskimarkkereita, kuten HDL- ja LDL-kolesterolit, triglyseridit, homokysteiinin, fibrinogeenin, herkän CRP:n, pitkän sokerin, APO A-1 , APO B:n ja Lp(a):n Lp(a), ja antaa näin erinomaisen kokonaiskuvan sydän- ja verisuonitautien riskeistä. Analyysi tehdään laboratoriossa annettavalla verinäytteellä.

Sydäntautien riskikartoitus analysoi verestä sydäntautien riskimarkkereita, kuten HDL- ja LDL-kolesterolit, triglyseridit, homokysteiinin, fibrinogeenin, herkän CRP:n, pitkän sokerin, APO A-1 , APO B:n ja Lp(a):n Lp(a), ja antaa näin erinomaisen kokonaiskuvan sydän- ja verisuonitautien riskeistä. Analyysi tehdään laboratoriossa annettavalla verinäytteellä ja on lääkärin lähetteellä osittain Kela-korvattava.

Miten testeihin pääsee?

Analyysi tehdään yleensä lääkärin lähetteellä, mutta analyysin voi teettää myös ilman lähetettä kunhan tuloksen tulkitsee henkilö, joka on suorittanut MDD:n tulkintapätevyyden. Analyysin voi tilata myös suoraan MDD:stä, jolloin MDD:n pätevä henkilökunta tulkitsee testin. Tämä voidaan tarvittaessa tehdä myös puhelimitse. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä/muista ammattilaisista saat tietoa soittamalla MDD:hen. Kysy lisää asiakaspalvelustamme puh. (09) 622 4424.

Testiin valmistautuminen

Nämä ohjeet ovat pidemmän aikavälin valmistautumiseen esim. 2-4 viikkoa. Tarkemmat ohjeet, 24-72 tunnin valmistautumiseen ennen näytteenottoa saatte näytteenottopaketin mukana.

  • Tietyt lääkkeet ja ravintolisät voivat vaikuttaa tämän testin tulokseen mukaan lukien asetyylisalisyylihappo ja kolesterolia alentavat lääkkeet. Tulokset voivat auttaa osoittamaan lääkkeiden tai ravintolisien tehoa, tai lääkäri voi halutessaan pyytää teitä keskeyttämään joidenkin ei-tärkeiden lääkkeiden tai ravintolisien käytön.
  • Potilailla joilla lääkehoitoihin kuuluu S-adenosyyli-metioniini, tulos voi osoittaa korkeita homokysteiinipitoisuuksia. Neuvotelkaa Lääkärinne kanssa mahdollisista toimenpiteistä ennen testin ottoa.
  • Tuloksia potilailta, jotka ovat käyttäneet metotreksaattia, karbamatsepiinia, fenytoiinia, typpioksiduulia, anti-convultteja (Lyrica jne.) tai 6-azauridine triatsetaattia (psoriasis) tulisi tulkita varoen, koska näiden aineiden on todettu häiritsevän homokysteiinipitoisuutta. Jos käytätte em. lääkkeitä, on syytä neuvotella lääkärin kanssa ennen näytteenottoa.

Malliraporttiin on linkki tässä alla

50-Cardiovascular-Health-Profile-Sample-Report