Mausteet lisäpaneeli ruoka-aineallergia-analyysin lisänä mittaa viivästyneen yliherkkyyden (IgG) vasta-aineet 24 mausteelle. Analyysi tehdään laboratoriossa otettavalla verinäytteellä.

Testissä analysoidaan IgG vasta-aineet 24 mausteelle.

Miten testeihin pääsee?

Testin voi teettää kuka tahansa analyysistä kiinnostunut henkilö kunhan tuloksen tulkitsee lääkäri tai muu terveydenhoidon ammattilainen, joka on suorittanut MDD:n tulkintapätevyyden. Testin voi tilata myös suoraan MDD:stä, jolloin MDD:n pätevä henkilökunta tulkitsee testin. Tämä voidaan tarvittaessa tehdä myös puhelimitse. Näihin testeihin perehtyneistä lääkäreistä/muista ammattilaisista saat tietoa soittamalla MDD:hen. Kysy lisää asiakaspalvelustamme puh. (09) 622 4424.

Testiin valmistautuminen

  • Immuunipuolustuksen vajavuustilat ja tietyt lääkehoidot, ennen kaikkea kortisonilääkkeet (myös kortisonivoiteet), antihistamiinit, astmalääkitys, elinsiirtoreaktioita estävät immuunisuppressiiviset lääkkeet ja sytostaatit häiritsevät ruoka-aineallergiatestiä. Mikäli käytätte mitään edellämainituista lääkityksistä tai lääkärinne on määrännyt teille mitään muita lääkkeitä, on ennen testiä neuvoteltava lääkärin kanssa niiden mahdollisista vaikutuksista testitulokseen.
  • Kahden viikon aikana ennen näytteenottoa on syytä syödä mahdollisimman monipuolisesti. Jos jotkin ruuat on jätetty pois ruokavaliosta kokeilumielessä ja nyt halutaan testata mahdolliset vasta-aineet näihin, on näitä ruokia syytä syödä kolmena tai neljänä päivänä kahden viikon aikana ennen testiä.
Huom! Noudattakaa aina lääkärin antamia ohjeita ruokavalion suhteen. Älkää myöskään kokeilko ruoka-aineita, joille tiedätte jo olevanne allerginen.

Malliraporttiin on linkki tässä alla

24-Allergy-Spice-IgG-Sample-Report