Tämä testi mittaa akuuteissa klassisissa allergioissa näkyvät IgE vasta-aineet yhteensa 19 ruoasta.

Tämä testi mittaa akuuteissa klassisissa allergioissa näkyvät IgE vasta-aineet yhteensa 19 ruoasta. Oireet näissä tapauksissa näkyvät heti ruoan syönnin jälkeen ja voivat olla esim. heinänuha, astma, nokkosihottuma, turvonnut/kutiava kurkku, kieli, huulet, ikenet, vetistävät/kutisevat/turvonneet silmät; nuha, koliikki, anafylaktinen shokki, ekseema, ja ihottumat.

Miten testeihin pääsee?

Testin voi teettää kuka tahansa analyysistä kiinnostunut henkilö kunhan tuloksen tulkitsee lääkäri tai muu terveydenhoidon ammattilainen, joka on suorittanut MDD:n tulkintapätevyyden. Testin voi tilata myös suoraan MDD:stä, jolloin MDD:n pätevä henkilökunta tulkitsee testin. Tämä voidaan tarvittaessa tehdä myös puhelimitse. Näihin testeihin perehtyneistä lääkäreistä/muista ammattilaisista saat tietoa soittamalla MDD:hen. Kysy lisää asiakaspalvelustamme puh. (09) 622 4424.

Testiin valmistautuminen

  • Immuunipuolustuksen vajavuustilat ja tietyt lääkehoidot, ennen kaikkea kortisonilääkkeet (myös kortisonivoiteet), antihistamiinit, astmalääkitys, elinsiirtoreaktioita estävät immuunisuppressiiviset lääkkeet ja sytostaatit häiritsevät ruoka-aineallergiatestiä. Mikäli käytätte mitään edellämainituista lääkityksistä tai lääkärinne on määrännyt teille mitään muita lääkkeitä, on ennen testiä neuvoteltava lääkärin kanssa niiden mahdollisista vaikutuksista testitulokseen.
  • Kahden viikon aikana ennen näytteenottoa on syytä syödä mahdollisimman monipuolisesti. Jos jotkin ruuat on jätetty pois ruokavaliosta kokeilumielessä ja nyt halutaan testata mahdolliset vasta-aineet näihin, on näitä ruokia syytä syödä kolmena tai neljänä päivänä kahden viikon aikana ennen testiä.
Huom! Noudattakaa aina lääkärin antamia ohjeita ruokavalion suhteen. Älkää myöskään kokeilko ruoka-aineita, joille tiedätte jo olevanne allerginen.

IgE-Food-Antibodies-Sample-Report.pdf