Hivenaineanalyysi voidaan tehdä useasta näytemateriaalista. Luotettavuuden ratkaisee laboratorion tekniikka eikä näytemateriaali. Hius ja veren punasolut kuvaavat tilannetta solutasolla, kun taas virtsa kertoo siitä, mitä elimistö poistaa kehosta.

Hivenaineanalyysi (hius) mittaa elimistösi solutasolta 23 tärkeää hivenainetta sekä 16 haitallista raskasmetallia. Analyysi tehdään kotona otettavasta käsittelemättömästä hiusnäytteestä.

Ravintomme teollinen käsittely, ravinnon jalostus, säilöntämenetelmät yhdessä maaperän vähäravinteisuuden ja kemiallisen lannoituksen kanssa on heikentänyt ravintomme hivenainepitoisuutta.

Perusteellisen tutkimuksen ja haastattelun perusteella yhdessä hiveainetestien kanssa pystyy asiantunteva lääkäri/hoitaja ohjaamaan yksityiskohtaisesti ravintolisien ja hivenaineiden tarkoituksenmukaisessa käytössä. Havaitut vajaukset tulee ensisijaisesti korjata oikealla ruokavaliolla, huomattavien vajeiden korjaamiseen voidaan käyttää ravintovalmisteita. Ne toimivat tukihoitona, kun "varastojen vajeita" täydennetään.

Hivenaineet ja toksiset (haitalliset) aineet kiinnittyvät hiuskudokseen sen kasvuvaiheessa, ja kertovat näiden aineiden solunsisäisestä pitoisuudesta. Tämä mekanismi tunnetaan hyvin, ja mm. huumeiden pitkäaikaista käyttöä selvitetään hiuskudoksesta. Hiusten hivenainepitoisuuteen vaikuttavat ruuansulatus, imeytyminen ja aineenvaihdunnan toimivuus. Analyysissä tutkitaan hiuskudoksesta 23 tärkeää hivenainetta ja 16 myrkkymineraalia.

Miten testeihin pääsee?

Hivenaineanalyysin (hius) voi tilata kuka tahansa kyseisestä testistä kiinnostunut henkilö. Tulkinnan saat MDD Terveyspalveluista. Kysy lisää asiakaspalvelustamme (09) 622 4424.

Testiin valmistautuminen

Nämä ohjeet ovat pidemmän aikavälin valmistautumiseen. Tarkemmat ohjeet näytteenottoon saatte näytteenottopaketin mukana.

  • Hiusnäytteeseen tarvitaan käsittelemätöntä hiusta (n. 3 cm juurikasvu). Värjätystä, vaalennetusta tai raidoitetusta hiuksesta näytettä ei voi ottaa. Odota 2-3 kk värjäyksen jälkeen ennenkuin otat hiusnäytteen.

Malliraportti löytyy alla olevasta linkistä

35-DDI-Toxic-Essential-Elements-Sample-Report-Hair