Hivenaineanalyysi (hius)

Hivenaineanalyysi voidaan tehdä useasta näytemateriaalista. Luotettavuuden ratkaisee laboratorion tekniikka eikä näytemateriaali. Hius ja veren punasolut kuvaavat tilannetta solutasolla, kun taas virtsa kertoo siitä, mitä elimistö poistaa kehosta.

Hivenaineanalyysi (hius) mittaa elimistösi solutasolta 23 tärkeää hivenainetta sekä 16 haitallista raskasmetallia. Analyysi tehdään kotona otettavasta käsittelemättömästä hiusnäytteestä. Analyysi ei ole Kela-korvattava.

Ravintomme teollinen käsittely, pakastus, ravinnon jalostus, säilöntämenetelmät yhdessä maaperän vähäravinteisuuden ja kemiallisen lannoituksen kanssa on heikentänyt ravintomme hivenainepitoisuutta.

Perusteellisen tutkimuksen ja haastattelun perusteella yhdessä hiveainetestien kanssa pystyy asiantunteva lääkäri/hoitaja ohjaamaan yksityiskohtaisesti ravintolisien ja hivenaineiden tarkoituksenmukaisessa käytössä. Havaitut vajaukset tulee ensisijaisesti korjata oikealla ruokavaliolla, huomattavien puutosten korjaamiseen voidaan käyttää ravintovalmisteita.

Hivenaineet ja toksiset (haitalliset) mineraalit kiinnittyvät hiuskudokseen sen kasvuvaiheessa, ja kertovat näiden aineiden solunsisäisestä pitoisuudesta. Hiusten hivenainepitoisuuteen vaikuttavat ruuansulatus, imeytyminen ja aineenvaihdunnan toimivuus. Analyysissä tutkitaan hiuskudoksesta 23 tärkeää hivenainetta ja 16 myrkkymineraalia.

Miten testeihin pääsee?

Hiushivenaineanalyysin voi tilata kuka tahansa kyseisestä testistä kiinnostunut henkilö. Tulkinnan saat tarvittaessa MDD Terveyspalveluista. Kysy lisää asiakaspalvelustamme.

Testiin valmistautuminen

Nämä ohjeet ovat pidemmän aikavälin valmistautumiseen. Tarkemmat ohjeet näytteenottoon saatte näytteenottopaketin mukana.

  • Hiusnäytteeseen tarvitaan käsittelemätöntä hiusta (n. 3 cm juurikasvu). Värjätystä, vaalennetusta tai raidoitetusta hiuksesta näytettä ei voi ottaa. Odota 2-3 kk värjäyksen jälkeen ennenkuin otat hiusnäytteen.

35-DDI-Toxic-Essential-Elements-Sample-Report-Hair