MDD:n ruoka-aineallergia ja yliherkkyystesti tehdään Genova Diagnostics’in laboratoriossa USA:ssa. Se on lääketieteellinen laboratorio, jonka henkilökunta on ammattitaitoista, ja jonka laadunvarmistus vastaa korkeaa suomalaista tasoa. Testissä analysoidaan veren seerumista vasta-aineita entsyymimenetelmällä (ELISA). Seerumi valutetaan kennostoon, jossa jokaisessa kennossa on yhden ruoka-aineen proteiineja. Tämä testi eroaa vastaanotolla tai kotona tehtävästä testistä, koska käytetään seerumia (jossa vasta-aineet ovat), eikä muutamaa pisaraa kokoverta, joka laimennetaan, jotta kennot saadaan peittoon.

Testissä mitataan ruoka-ainespesifiset IgG- ja IgE-vasta-aineet sekä kokonais IgE-pitoisuus. Analyysi on hyvä apukeino määritettäessä potilaan mahdollisia ruoka-aineallergioita mikä mahdollistaa hypoallergeenisen ruokavalion suunnittelun. Analyysissä määritetään IgE-vasta-ainet 19 ruoka-aineelle. Lisäksi analysoidaan IgG vasta-aineet 88:lle sekaruoka-aineelle ja/tai 24 mausteelle. Lisäksi on mahdollisuus ottaa ylimääräisenä 21 kasvisruuan lisäpaneeli.

Miten testeihin pääsee?

Testin voi teettää kuka tahansa analyysistä kiinnostunut henkilö kunhan tuloksen tulkitsee lääkäri tai muu terveydenhoidon ammattilainen, joka on suorittanut MDD:n tulkintapätevyyden. Testin voi tilata myös suoraan MDD:stä, jolloin MDD:n pätevä henkilökunta tulkitsee testin. Tämä voidaan tarvittaessa tehdä myös puhelimitse. Näihin testeihin perehtyneistä lääkäreistä/muista ammattilaisista saat tietoa soittamalla MDD:hen. Kysy lisää asiakaspalvelustamme puh. (09) 622 4424.

Testiin valmistautuminen

  • Immuunipuolustuksen vajavuustilat ja tietyt lääkehoidot, ennen kaikkea kortisonilääkkeet (myös kortisonivoiteet), antihistamiinit, astmalääkitys, elinsiirtoreaktioita estävät immuunisuppressiiviset lääkkeet ja sytostaatit häiritsevät ruoka-aineallergiatestiä. Mikäli käytätte mitään edellämainituista lääkityksistä tai lääkärinne on määrännyt teille mitään muita lääkkeitä, on ennen testiä neuvoteltava lääkärin kanssa niiden mahdollisista vaikutuksista testitulokseen.
  • Kahden viikon aikana ennen näytteenottoa on syytä syödä mahdollisimman monipuolisesti. Jos jotkin ruuat on jätetty pois ruokavaliosta kokeilumielessä ja nyt halutaan testata mahdolliset vasta-aineet näihin, on näitä ruokia syytä syödä kolmena tai neljänä päivänä kahden viikon aikana ennen testiä.
Huom! Noudattakaa aina lääkärin antamia ohjeita ruokavalion suhteen. Älkää myöskään kokeilko ruoka-aineita, joille tiedätte jo olevanne allerginen.

Malliraporttiin on linkki tässä alla

23-Allergy-Food-Antibody-IgG88IgE19-Sample-Report