Suolisto ja ruuansulatus

Suoliston kunto on terveyden perusta

Suoliston kunto ja mikrobit ovat ensiarvoisen tärkeitä paitsi ravinteiden imeytymiselle myös elimistön immuunipuolustukselle ja ihmisen kokonaisterveydelle.

Hyvä terveys ei ole mahdollista ilman hyvää suoliston toimintaa. Häiriöt mikrobitasapainossa saattavat aiheuttaa epätasapainontilan (dysbioosi), joka on paitsi toiminnallisten vatsavaivojen myös monien kroonistenkin sairauksien taustalla.

Bakteerikannan monimuotoisuus on tärkeä, ja köyhtyminen altistaa sairauksille. Suolistovaivat ovat yleisiä kiireisen elämäntavan ja ravinne- ja kuituköyhän ruuan vuoksi.

Täysipainoisella ravinnolla, bakteeriston tukihoidolla, haitallisten mikrobien poistamisella ja elämäntapojen muutoksilla voidaan suoliston tila palauttaa terveeksi.

Suolistolla ja aivoilla on mielenkiintoinen yhteys. Suuri osa aivojen välittäjäaineista syntyy suolistossa. Suolisto vaikuttaa aivojen toimintaan ja päinvastoin. Kaaos suolistossa aiheuttaa epätoivon päässä. Ja krooninen stressi vaikuttaa suoliston bakteerikantaan.

Ruuansulatuselimistö muokkaa syödyn ruuan elimistölle käyttökelpoiseksi, jotta solut voivat käyttää niitä energian tuotantoon ja uusien solujen rakennusaineiksi. Elimistö käyttää vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, kuituja ja muita bioaktiivisia komponentteja mm. entsyymitoiminnoissaan ja suoliston mikrobien ravintona.

MDD:n suolisto- ja ruuansulatusanalyysit on kehitetty avuksi sairauksien diagnosointiin sekä mittaamaan ruuansulatuselimistön eri osien toiminnallista tilaa. Laajimmillaan analysoidaan suoliston bakteerikannan lisäksi hiivat ja sienet, entsyymituotanto, sappihapot, tulehdusmarkkerit sekä mahdolliset parasiitit.

Miten testeihin pääsee?

Suoliston toimintaa ja ruuansulatusta mittaaviin ulosteanalyyseihin perehtyneistä lääkäreistä saatte tietoa soittamalla MDD:hen. Analyysi voidaan tehdä myös ilman lääkärin lähetettä, kunhan tuloksen tulkitsee pätevyyden saanut henkilö, jolla on yhteistyö lääkärin kanssa.