NutrEval on laajin elimistön ravitsemustilaa mittaava analyysimme. Se mittaa elimistön aineenvaihdunnan toimivuutta, aminohappojen riittävyyttä, oksidatiivisen stressin määrää kehossa, hivenaineiden riittävyyttä sekä elimistön rasvahappotasapainoa. Analyysi tehdään osin kotona virtsasta, ja osin laboratoriossa verestä.

NutrEval - analyysi on MDD:n kattavin ravitsemusanalyysi, joka kartoittaa eri vitamiinien, ravintoaineiden ja välttämättömien kofaktoreiden epätasapainoja. Kattavuus saavutetaan mittaamalla viisi laajaa osa-aluetta:

 • Aminohappo-analyysi (Amino Acids Urine/Plasma)
 • Orgaaniset hapot (Metabolic Analysis Markers)
 • Oksidatiivinen stressi (Oxidative Stress Markers)
 • Välttämättömät & aineenvaihdunnalliset rasvahapot (Essential & Metabolic Fatty Acids Analysis)
 • Ravinto- ja toksiset elementit (Nutrient & Toxic Elements)

Miten testeihin pääsee?

Analyysi tehdään yleensä lääkärin lähetteellä, mutta analyysin voi teettää myös ilman lähetettä kunhan tuloksen tulkitsee henkilö, joka on suorittanut MDD:n tulkintapätevyyden. Analyysin voi tilata myös suoraan MDD:stä, jolloin MDD:n pätevä henkilökunta tulkitsee testin. Tämä voidaan tarvittaessa tehdä myös puhelimitse. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä/muista ammattilaisista saat tietoa soittamalla MDD:hen. Kysy lisää asiakaspalvelustamme puh. (09) 622 4424.

Testiin valmistautuminen

 • Munuaisten vajaatoiminta tai diureettien käyttö saattaa vaikuttaa testin tuloksiin. Testiä ei pidä tehdä jos teillä on munuaissairaus. Näissä tapauksissa on neuvoteltava lääkärin kanssa ennen testin suorittamista.
 • Seuraavat lääkkeet tai rohdosvalmisteet saattavat vaikuttaa testin tulokseen: adrenaliini, kortikosteroidit, antihistamiinit, aminoglykosidi antibiootit, amfetamiini, kefalosporiinit ja cimetidiini (Tagamet), fibraatit, penisilliini tai D-penisillamiini, fenotiatsiinin johdannaiset ja trimetopiini-sulfamethoxazole. Jos käytätte näitä lääkkeitä, neuvotelkaa lääkärinne kanssa ennen testin aloitusta älkääkä muuttako lääkityksiä ilman ohjeita.
 • Naispotilaiden ei tule ottaa virtsanäytettä kuukautisten aikana.
 • 4 päivää ennen testiä: lopettakaa kaikki ei välttämättömät lääkkeet mukaan lukien parasetamoli ja muut flunssalääkkeet sekä kaikki lisäravinteet, kuten vitamiinit, hivenaineet, mineraalit ja aminohappovalmisteet sekä yrttivalmisteet mukaan lukien tehostetut urheilujuomat, energiajuomat ja vitaminoidut vedet.
 • 2 päivää ennen testiä: (ellei lääkäri toisin määrää) välttäkää lisäravinteita, jotka sisältävät kreatiinia, alpha-ketoglukaraattia, omenahappoa (malic acid), sitraattia, malaattia tai orotaattia.
 • 24 tuntia ennen testiä: välttäkää kaikkia ruoka-aineita ja juomia jotka sisältävät aspartaamia E951 (makeutusaine), bentsoaattia E211 (säilöntäaine) sekä natriumglutamaattia E621 (MSG). Välttäkää myös happamia marjoja (esim. puolukka, karpalo). Muuten voitte syödä normaalisti. Rajoittakaa nesteen juominen 8 lasilliseen 24 tuntia ennen testiä.

HUOM: Malliraportissa oleva D-vitamiini on USA:ssa lisäpaneeli, eikä se ole saatavissa Suomessa.

Malliraporttiin on linkki tässä alla

nutreval-fmv-3000-sr.pdf