Aminohapot (virtsa) mittaa elimistön kannalta 43 tärkeää aminohappoa, jotka osallistuvat lähes kaikkiin elimistön biokemiallisiin prosesseihin ja vaikuttavat näin monien elinten toimintoihin. Lisäksi analyysi mittaa urean, ammoniakin sekä kreatiniinin määrän. Analyysi tehdään kotona otettavasta virtsanäytteestä.

Vapailla aminohapoilla on merkittävä tehtävä lähes kaikissa biokemiallisissa prosesseissa, jotka vaikuttavat fysiologisiin ja henkisiin toimintoihin. Esimerkiksi ruuan muokkaamiseksi energiaksi vaaditaan monia aminohappoja. Aminohapot osallistuvat useampiin biokemiallisiin reaktioihin kuin mikään muu ravintoaineryhmä. Kun kehon aminohappotasapaino on epäkunnossa, häiriintyvät eri elinten toiminnot. Aminohappoaineenvaihdunnan häiriöt liittyvät moniin kroonisiin vaivoihin: krooninen väsymys, päänsärky, ruuansulatushäiröt, ruoka-aine- ja kemikaaliallergiat, infektiot, tulehdukset, neurologiset häiriöt, erilaisten rappeutumasairauksien varhaisoireet, oppimis- ja kasvuhäiriöt ja henkiset kehityshäiriöt.

MDD:n aminohappoanalyysissä tutkitaan aamuvirtsanäytteestä n. 40 aminohappoa.

Miten testeihin pääsee?

Analyysi tehdään yleensä lääkärin lähetteellä, mutta analyysin voi teettää myös ilman lähetettä kunhan tuloksen tulkitsee henkilö, joka on suorittanut MDD:n tulkintapätevyyden. Analyysin voi tilata myös suoraan MDD:stä, jolloin MDD:n pätevä henkilökunta tulkitsee testin. Tämä voidaan tarvittaessa tehdä myös puhelimitse. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä/muista ammattilaisista saat tietoa soittamalla MDD:hen. Kysy lisää asiakaspalvelustamme puh. (09) 622 4424.

Malliraporttiin on linkki tässä alla

41-Amino-Acids-FMV-Sample-Report-NUT01