Melatoniini on unirytmiin, immuniteettiin ja mielialan säätelyyn vaikuttava hormoni, sen on myös todettu olevan tärkeä antioksidanttipuolustuksen osatekijä.

Melatoniini on unirytmiin, immuniteettiin ja mielialan säätelyyn vaikuttava hormoni, sen on myös todettu olevan tärkeä antioksidanttipuolustuksen osatekijä. Melatoniini on tärkeä neuroendokriininen hormoni, joka säätelee kehon vuorokausirytmiä ja sillä on tärkeä merkitys kehon automisissa, hormonaalisissa ja käyttäytymiseen liittyvissä toiminnoissa. Melatoniini pystyy läpäisemään veriaivoesteen ja pystyy siten suoraan vaikuttamaan erilaisiin säätelymekanismeihin. Melatoniinipitoisuudet liittyvät myös ennenaikaiseen ikääntymiseen. Melatoniini säätelee kehon lämpötilaa, naishormonien eritystä ja sydämen toimintaa. Syljestä tehtävä melatoniinimääritys soveltuu erinomaisesti mm. tietynlaisten unihäiriöiden selvittämiseen, hoitoon ja hoidon seurantaan.

Miten testeihin pääsee?

Kaikkiin hormooneja mittaaviin analyyseihin tulee olla lääkärin lähete. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä saatte tietoa soittamalla MDD:hen.

Testiin valmistautuminen

  • Neuvotelkaa lääkärinne kanssa testin sopivuudesta, jos olette käyttäneet bioidenttisiä hormoonivalmisteita (voiteet tai oraalit) viimeisen 12 kuukauden aikana

Malliraporttiin on linkki tässä alla

Melatonin-Sample-Report.pdf