Oksidatiivinen stressi (virtsa)

Oksidatiivinen stressi verestä mittaa elimistössä vallitsevan oksidatiivisen stressin markkereiden määrää elimistössäsi. Analyysi tehdään laboratoriossa otettavalla verinäytteellä. Analyysi ei ole Kela-korvattava.

Oksidatiivinen stressi solutasolla saattaa johtua monista tekijöistä, kuten liiallisesta alkoholin käytöstä, lääkityksestä, traumasta, kylmyydestä, myrkyistä ja säteilystä. Vaikka oksidatiivisen stressin vaikutus rappeutumis-sairauksiin, syöpään, sokeritautiin, ennenaikaiseen vanhenemiseen, Alzheimerin tautiin ja moniin muihin sairauksiin on jo kauan sitten osoitettu, vasta nyt pystytään tehokkaasti mittaamaan yksilötasolla hapetus-stressin voimakkuuttaa ja voidaan seurata hoidon tehoa.

Miten testeihin pääsee?

Oksidatiivinen stressi -testeihin tulee olla lääkärin lähete tai MDD tulkintapätevyyden kyseiseen testiin suorittanut muu terveydenhoidon ammattilainen. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä/muista ammattilaisista saat tietoa soittamalla MDD:hen.

Testiin valmistautuminen

Nämä ohjeet ovat pidemmän aikavälin valmistautumiseen esim. 2-4 viikkoa. Tarkemmat ohjeet, 24-72 tunnin valmistautumiseen ennen näytteenottoa saatte näytteenottopaketin mukana.

  • Munuaisten vajaatoiminta tai diureettien käyttö saattaa vaikuttaa analyysin tuloksiin. Testiä ei pidä tehdä jos teillä on munuaissairaus. Näissä tapauksissa on neuvoteltava lääkärin kanssa ennen testin suorittamista.
  • Seuraavat lääkkeet tai rohdosvalmisteet saattavat vaikuttaa testin tulokseen: adrenaliini, kortikosteroidit, antihistamiinit, aminoglykosidi antibiootit, amfetamiini, kefalosporiinit ja cimetidiini (Tagamet), fibraatit, penisilliini tai D-penisillamiini, fenotiatsiinin johdannaiset ja trimetopiini-sulfamethoxazole. Jos käytätte näitä lääkkeitä, neuvotelkaa lääkärinne kanssa ennen testin aloitusta älkääkä muuta lääkityksiä ilman ohjeita.
  • Naispotilaiden ei tule ottaa virtsanäytettä kuukautisten aikana.

34-OxStress2-Urine-Sample-Report-virtsa