Oksidatiivinen stressi (virtsa) mittaa elimistössä vallitsevan oksidatiivisen stressin markkereiden määrää elimistössäsi. Analyysi tehdään kotona otettavasta virtsanäytteestä.

Oksidatiivinen stressi solutasolla saattaa johtua monista tekijöistä, kuten liiallisesta alkoholin käytöstä, lääkityksestä, traumasta, kylmyydestä, myrkyistä ja säteilystä. Vaikka oksidatiivisen stressin vaikutus rappeutumis-sairauksiin, syöpään, sokeritautiin, ennenaikaiseen vanhenemiseen, Alzheimerin tautiin ja moniin muihin sairauksiin on jo kauan sitten osoitettu, vasta nyt pystytään tehokkaasti mittaamaan yksilötasolla hapetus-stressin voimakkuuttaa ja voidaan seurata hoidon tehoa.

Miten testeihin pääsee?

Analyysi tehdään yleensä lääkärin lähetteellä, mutta analyysin voi teettää myös ilman lähetettä kunhan tuloksen tulkitsee henkilö, joka on suorittanut MDD:n tulkintapätevyyden. Analyysin voi tilata myös suoraan MDD:stä, jolloin MDD:n pätevä henkilökunta tulkitsee testin. Tämä voidaan tarvittaessa tehdä myös puhelimitse. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä/muista ammattilaisista saat tietoa soittamalla MDD:hen. Kysy lisää asiakaspalvelustamme puh. (09) 622 4424.

Testiin valmistautuminen

Nämä ohjeet ovat pidemmän aikavälin valmistautumiseen esim. 2-4 viikkoa. Tarkemmat ohjeet, 24-72 tunnin valmistautumiseen ennen näytteenottoa saatte näytteenottopaketin mukana.

  • Munuaisten vajaatoiminta tai diureettien käyttö saattaa vaikuttaa analyysin tuloksiin. Testiä ei pidä tehdä jos teillä on munuaissairaus. Näissä tapauksissa on neuvoteltava lääkärin kanssa ennen testin suorittamista.
  • Seuraavat lääkkeet tai rohdosvalmisteet saattavat vaikuttaa testin tulokseen: adrenaliini, kortikosteroidit, antihistamiinit, aminoglykosidi antibiootit, amfetamiini, kefalosporiinit ja cimetidiini (Tagamet), fibraatit, penisilliini tai D-penisillamiini, fenotiatsiinin johdannaiset ja trimetopiini-sulfamethoxazole. Jos käytätte näitä lääkkeitä, neuvotelkaa lääkärinne kanssa ennen testin aloitusta älkääkä muuta lääkityksiä ilman ohjeita.
  • Naispotilaiden ei tule ottaa virtsanäytettä kuukautisten aikana.

Malliraportti löytyy alla olevasta linkistä

Oxidative-Stress-2.0-virtsa