Tutkimuksessa selvitetään naishormonieritys koko kuukautiskierron ajalta. Monet tutkijat ovat korostaneet estrogeeni/progesteronisyklin tutkimisen merkitystä kun halutaan selvittää ovulaatio-ongelmia ja keltarauhasen vajaatoimintaa. Sekä progesteroni että estradioli muodostuvat kolesterolista. Epänormaalit estrogeenipitoisuudet vaikuttavat lukuisiin fysilogisiin toimintoihin ja altistavat monille sairauksille kuten osteoporoosille ja syövälle.Testissä analysoidaan myös kortisoli, DHEA ja melatoniini.

Tutkimuksessa selvitetään naishormonieritys koko kuukautiskierron ajalta. Monet tutkijat ovat korostaneet estrogeeni/progesteronisyklin tutkimisen merkitystä kun halutaan selvittää ovulaatio-ongelmia ja keltarauhasen vajaatoimintaa. Sekä progesteroni että estradioli muodostuvat kolesterolista. Epänormaalit estrogeenipitoisuudet vaikuttavat lukuisiin fysilogisiin toimintoihin ja altistavat monille sairauksille kuten osteoporoosille ja syövälle.Testissä analysoidaan myös kortisoli, DHEA ja melatoniini.

Huom! Testistä on olemassa myös suppea versio (Rhythm) jossa analysoidaan estradioli, progesteroni ja testosteroni.

Miten testeihin pääsee?

Kaikkiin hormooneja mittaaviin analyyseihin tulee olla lääkärin lähete. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä saatte tietoa soittamalla MDD:hen.

Testiin valmistautuminen

  • 11 sylkinäytettä otetaan 28 päivän aikana
  • Neuvotelkaa lääkärinne kanssa testin sopivuudesta, jos olette käyttäneet bioidenttisiä hormoonivalmisteita (voiteet tai oraalit) viimeisen 12 kuukauden aikana

Malliraporttiin on linkki tässä alla

Rhythm-Plus-Sample-Report.pdf