Aminohapot (plasma)

Aminohapot (plasma) mittaa elimistön kannalta 41 tärkeää aminohappoa, jotka osallistuvat lähes kaikkiin elimistön biokemiallisiin prosesseihin ja vaikuttavat näin monien elinten toimintoihin. Analyysi tehdään laboratoriossa annettavalla verinäytteellä, eikä ole Kela-korvattava.

Vapailla aminohapoilla on merkittävä tehtävä lähes kaikissa biokemiallisissa prosesseissa, jotka vaikuttavat fysiologisiin ja henkisiin toimintoihin. Esimerkiksi ruuan muokkaamiseksi energiaksi vaaditaan monia aminohappoja. Aminohapot osallistuvat useampiin biokemiallisiin reaktioihin kuin mikään muu ravintoaineryhmä. Kun kehon aminohappotasapaino on epäkunnossa, häiriintyvät eri elinten toiminnot. Aminohappoaineenvaihdunnan häiriöt liittyvät moniin kroonisiin vaivoihin: krooninen väsymys, päänsärky, ruuansulatushäiröt, ruoka-aine- ja kemikaaliallergiat, infektiot, tulehdukset, neurologiset häiriöt, erilaisten rappeutumasairauksien varhaisoireet, oppimis- ja kasvuhäiriöt ja henkiset kehityshäiriöt.

Miten testeihin pääsee?

Aminohappoanalyyseihin tulee olla lääkärin lähete tai MDD tulkintapätevyyden kyseiseen testiin suorittanut muu terveydenhoidon ammattilainen. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä/muista ammattilaisista saat tietoa soittamalla MDD:hen.

Testiin valmistautuminen

40-Amino-Acids-Plasma-Sample-Report