rT3

Käänteinen T3, rT3 analyysi mittaa käänteisen T3 hormonin määrää. Analyysi tehdään laboratoriossa annetulla verinäytteellä ja on lääkärin lähetteellä osittain Kela-korvattava.

Joissakin tapauksissa tyroksiinin (T4) muuntuminen aktiiviseksi trijodityroniiniksi T3:ksi saattaa olla puutteellista, jolloin seurauksena voi olla korkea käänteisen T3 (rT3) määrä. Vaikka rT3 onkin kemiallisesti samantyyppiinen hormooni kuin T3, rT3 on inaktiivinen ja vähentää soluille tarjollaolevan aktiivisen T3:n määrää. Esimerkiksi seleenin vähyys, liiallinen fyysinen, henkinen tai ympäristön aiheuttama rasitus voivat estää dejodinaasientsyymin toimintaa, joka on välttämätön T4 muuntamiseen T3 aktiivimuotoon.

Miten testeihin pääsee?

Kaikkiin hormooneja mittaaviin analyyseihin tulee olla lääkärin lähete. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä saatte tietoa soittamalla MDD:hen.

Testiin valmistautuminen

Nämä ohjeet ovat pidemmän aikavälin valmistautumiseen esim. 2-4 viikkoa. Tarkemmat ohjeet, 24-72 tunnin valmistautumiseen ennen näytteenottoa saatte näytteenottopaketin mukana.

  • Lääkkeet, jotka voivat häiritä testituloksia ovat glukokortikoidit (esim. prednisoni), dopamiini, litium, interferoni-alfa, fenobarbitaali, fenytoiini, hepariini, karbamatsepiini, klofibraatit ja kolestipoli (rasva-aineenvaihduntaan vaikuttavat lääkkeet). Neuvottele lääkärisi kanssa jos käytät kyseisiä lääkkeitä. Mitään lääkärin määräämiä lääkkeitä ei saa jättää pois ilman lääkärin suostumusta.

20-Reverse-T3-Test-Sample-Report