CDSA 2.0 on laaja ruoansulastusanalyysi, joka tutkii ruoansulatuskanavasi toimintaa koko matkalta. Testi mittaa mm. suolistosi tulehduksellista tilaa, haiman erittämien ruoansulatusentsyymien riittävyyttä, sappihappojen määrää, suoliston bakteerikantaa niin hyvien kuin huonojenkin bakteerien osalta. CDSA 2.0 on kotona ulosteesta otettava analyysi.

CDSA 2.0 ilman parasiitteja antaa kokonaisvaltaisen kuvan ruuansulatuskanavan terveydestä. Analyysi käyttää pitkälle kehitettyä bioteknologiaa, joka arvioi ruuan pilkkoutumisen, imeytymisen, haiman toiminnan, ja mahdollisen suoliston tulehdustilan. Lisäksi analyysistä käy ilmi bakteeritasapaino ja hiivat. Kaikkiaan voidaan analysoida 26 erilaista parametriä. Analyysi toimii diagnostisena työkaluna kaikissa ruuansulatuskanavan ongelmissa, sekä niiden ehkäisyssä että hoidossa. Esimerkkeinä näistä ovat suoliston tulehdusperäiset sairaudet (myös subkliininen tulehdus) kuten ruoka-aine allergiat, suoliston tulehdussairaus (IBD), NSAID enteropatia ja post-infektiivinen ärtyneen suolen syndrooma (IBS). Analyysin mukana tulee herkkyyspaneeli patogeenisten mikrobien hoitoon.

Miten testeihin pääsee?

Analyysi tehdään yleensä lääkärin lähetteellä, mutta analyysin voi teettää myös ilman lähetettä kunhan tuloksen tulkitsee henkilö, joka on suorittanut MDD:n tulkintapätevyyden. Analyysin voi tilata myös suoraan MDD:stä, jolloin MDD:n pätevä henkilökunta tulkitsee testin. Tämä voidaan tarvittaessa tehdä myös puhelimitse. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä/muista ammattilaisista saat tietoa soittamalla MDD:hen. Kysy lisää asiakaspalvelustamme puh. (09) 622 4424.

Testiin valmistautuminen

Nämä ohjeet ovat pidemmän aikavälin valmistautumiseen esim. 2-4 viikkoa. Tarkemmat ohjeet, 24-72 tunnin valmistautumiseen ennen näytteenottoa saatte näytteenottopaketin mukana.

  • Seuraavat lääkkeet ja tuotteet voivat häiritä analyysiä ja ne on lopetettava ennen näytteenottoa, ellei lääkäri toisin määrää: bentoniittisavi (elimistön puhdistamiseen) HCL betaiini tai ruuansulatusentsyymit, risiini- ja mineraaliöljy, peräpuikot. Jos teillä on käytössä jokin muu lääkitys, jota tässä ei ole mainittu, varmistakaa sen käyttö lääkäriltänne.
  • Emme suosittele näytteenottoa akuutin tarttuvan vatsataudin aikana. Kolonoskopian (paksunsuolen tähystyksen) jälkeen odottakaa vähintään 4 viikkoa ennen kuin otatte näytteen. Odottakaa myös 4 viikkoa mahdollisesta barium peräruiskeesta, jota käytetään paksunsuolen röntgenkuvauksen yhteydessä.
  • Kaksi viikkoa ennen ulostenäytteen ottoa: On suositeltavaa odottaa vähintään 14 päivää seuraavien lääkkeiden tai ravintolisien viimeisestä annoksesta: antibiootit, sienilääkkeet, peräpuikot, maitohappobakteerit tai elintarvikkeet, jotka edistävät hyvien bakteerien kasvua (esim. Activia, Asidophilus, Yosa kauravälipala, hapankaali) ellei lääkärinne toisin määrää. Voi olla että lääkärinne pyytää jatkamaan maitohappobakteerien käyttöä, jotta niiden tehokkuutta voidaan arvioida.

Malliraporttiin on linkki tässä alla

13-CDSA2-Sample-Report

HUOM: Tulosraportin sivumäärä riippuu löydöksistä, ja se voi olla eri kuin malliraportissa