CDSA 2.0 ilman parasiitteja

CDSA 2.0 on laaja ruoansulastusanalyysi, joka tutkii ruoansulatuskanavasi toimintaa koko matkalta. Testi mittaa mm. suolistosi tulehduksellista tilaa, haiman erittämien ruoansulatusentsyymien riittävyyttä, sappihappojen määrää, suoliston bakteerikantaa niin hyvien kuin huonojenkin bakteerien osalta. CDSA 2.0 on kotona ulosteesta otettava analyysi. Lääkärin lähetteellä analyysi on osittain Kela-korvattava.

CDSA 2.0 ilman parasiitteja antaa kokonaisvaltaisen kuvan ruuansulatuskanavan terveydestä. Analyysi käyttää pitkälle kehitettyä bioteknologiaa, joka arvioi ruuan pilkkoutumisen, imeytymisen, haiman toiminnan, ja mahdollisen suoliston tulehdustilan. Lisäksi analyysistä käy ilmi bakteeritasapaino ja hiivat. Kaikkiaan voidaan analysoida 26 erilaista parametriä. Analyysi toimii diagnostisena työkaluna kaikissa ruuansulatuskanavan ongelmissa, sekä niiden ehkäisyssä että hoidossa. Esimerkkeinä näistä ovat suoliston tulehdusperäiset sairaudet (myös subkliininen tulehdus) kuten ruoka-aine allergiat, suoliston tulehdussairaus (IBD), NSAID enteropatia ja post-infektiivinen ärtyneen suolen syndrooma (IBS). Analyysin mukana tulee herkkyyspaneeli patogeenisten mikrobien hoitoon.

Miten testeihin pääsee?

Suoliston toimintaa ja ruuansulatusta mittaavat ulosteanalyysit ovat lääkärin lähetteellä Kelan korvauksen piirissä. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä saatte tietoa soittamalla MDD:hen. Analyysi voidaan tehdä ilman lääkärin lähetettä, kunhan tuloksen tulkitsee pätevyyden saanut henkilö, jolla on yhteistyö lääkärin kanssa. Tällöin ei saa Kela-korvausta.

Testiin valmistautuminen

Nämä ohjeet ovat pidemmän aikavälin valmistautumiseen esim. 2-4 viikkoa. Tarkemmat ohjeet, 24-72 tunnin valmistautumiseen ennen näytteenottoa saatte näytteenottopaketin mukana.

  • Seuraavat lääkkeet ja tuotteet voivat häiritä analyysiä ja ne on lopetettava ennen näytteenottoa, ellei lääkäri toisin määrää: bentoniittisavi (elimistön puhdistamiseen) HCL betaiini tai ruuansulatusentsyymit, risiini- ja mineraaliöljy, peräpuikot. Jos teillä on käytössä jokin muu lääkitys, jota tässä ei ole mainittu, varmistakaa sen käyttö lääkäriltänne.
  • Emme suosittele näytteenottoa akuutin tarttuvan vatsataudin aikana. Kolonoskopian (paksunsuolen tähystyksen) jälkeen odottakaa vähintään 4 viikkoa ennen kuin otatte näytteen. Odottakaa myös 4 viikkoa mahdollisesta barium peräruiskeesta, jota käytetään paksunsuolen röntgenkuvauksen yhteydessä.
  • Kaksi viikkoa ennen ulostenäytteen ottoa: On suositeltavaa odottaa vähintään 14 päivää seuraavien lääkkeiden tai ravintolisien viimeisestä annoksesta: antibiootit, sienilääkkeet, peräpuikot, maitohappobakteerit tai elintarvikkeet, jotka edistävät hyvien bakteerien kasvua (esim. Activia, Asidophilus, Yosa kauravälipala, hapankaali) ellei lääkärinne toisin määrää. Voi olla että lääkärinne pyytää jatkamaan maitohappobakteerien käyttöä, jotta niiden tehokkuutta voidaan arvioida.

13-CDSA2-Sample-Report

HUOM: Tulosraportin sivumäärä riippuu löydöksistä, ja se voi olla eri kuin malliraportissa