Adrenal Thyroid

Tässä analyysissä tutkitaan sekä lisämunuaisen (lisämunuaisen toiminnan analyysi, sylkitesti), että kilpirauhasen (24 h virtsankeräys, T3) toimintaa.

Tässä analyysissä tutkitaan sekä lisämunuaisen (lisämunuaisen toiminnan analyysi, sylkitesti), että kilpirauhasen (24 h virtsankeräys, T3) toimintaa.

Miten testeihin pääsee?

Kaikkiin hormooneja mittaaviin analyyseihin tulee olla lääkärin lähete. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä saatte tietoa soittamalla MDD:hen.

Testiin valmistautuminen

Nämä ohjeet ovat pidemmän aikavälin valmistautumiseen esim. 2-4 viikkoa. Tarkemmat ohjeet, 24-72 tunnin valmistautumiseen ennen näytteenottoa saatte näytteenottopaketin mukana.

  • Sylkitesti: Seuraavat lääkeaineet saattavat vaikuttaa testiin: ketokonatsoli, klomifeeni, fenytoiini, kortisonilääkitys tai voiteet ja steroidipohjaiset nenäsuihkeet, inhalaattorit tai silmätipat; DHEA tabletit tai tipat. Kertokaa hoitavalle lääkärillenne jos olette käyttänyt jotakin yllämainittua tai muuta lääkettä, yrttiä tai ravintolisää kolmen viime kuukauden aikana. Älkää muuttako lääkitystänne tai ravintolisiä ellei lääkärinne niin ohjeista.
  • Virtsatesti: Munuaisten vajaatoiminta tai nesteenpoistolääkkeiden käyttö saattaa vaikuttaa testin tuloksiin. Tätä testiä ei pidä suorittaa henkilöille joilla on munuaissairaus. Tietyt lääkkeet saattavat muuntaa testituloksia esim. kefalosporiini, trimetopriimi-sulfa, simetidiini ja fibraatit; näissä tapauksissa on neuvoteltava lääkärin kanssa ennen testin suorittamista.

20-Adrenal-Thyroid-Sample-Report