Oksidatiivinen stressi (veri) mittaa elimistössä vallitsevan oksidatiivisen stressin markkereiden määrää elimistössäsi. Analyysiin tarvitaan verinäyte, joka voidaan otattaa yksityisessä laboratoriossa.

Oksidatiivinen stressi solutasolla saattaa johtua monista tekijöistä, kuten liiallisesta alkoholin käytöstä, lääkityksestä, traumasta, kylmyydestä, myrkyistä ja säteilystä. Vaikka oksidatiivisen stressin vaikutus rappeutumissairauksiin, syöpään, sokeritautiin, ennenaikaiseen vanhenemiseen, Alzheimerin tautiin ja moniin muihin sairauksiin on jo kauan sitten osoitettu, vasta nyt pystytään tehokkaasti mittaamaan yksilötasolla hapetusstressin voimakkuutta ja voidaan seurata hoidon tehoa.

Miten testeihin pääsee?

Analyysi tehdään yleensä lääkärin lähetteellä, mutta analyysin voi teettää myös ilman lähetettä kunhan tuloksen tulkitsee henkilö, joka on suorittanut MDD:n tulkintapätevyyden. Analyysin voi tilata myös suoraan MDD:stä, jolloin MDD:n pätevä henkilökunta tulkitsee testin. Tämä voidaan tarvittaessa tehdä myös puhelimitse. Näihin analyyseihin perehtyneistä lääkäreistä/muista ammattilaisista saat tietoa soittamalla MDD:hen. Kysy lisää asiakaspalvelustamme puh. (09) 622 4424.

Testiin valmistautuminen

Tähän testiin ei tarvitse valmistautua pitkällä aikavälillä (2-4 viikkoa). Tarkat ohjeet, 24-72 tunnin valmistautumiseen ennen näytteenottoa saatte näytteenottopaketin mukana.

Malliraporttiin on linkki tässä alla

33-OxStress2-Blood-Sample-Report-blood